OVER BOSMAN

Bosman bestaat al sinds 1888. Daar zijn we trots op en dat willen we graag uitdragen! Beleef het bij Bosman!

Bij Bosman in Brummen hebben we een compleet assortiment op gebied van boeken, tijdschriften, tabak, kaarten, loten en meer. Ontdek het op onze website óf beleef het gewoon in onze winkel!

Een kleine familiegeschiedenis

1888

De geschiedenis van Bosman begint in 1888. Grondlegger van het bedrijf is Brummenaar Derk Jan Bosman. Na enkele verhuizingen is sinds 1906 het bedrijf gevestigd in het huidige pand aan het Marktplein 13 en 14 in Brummen.

Derk Jan met zijn vrouw Gerritje en kinderen.
Links Johannes, rechts Arend Jan.

Bosman Brummen Geschiedenis

Ingang en etalage van de schoenenwinkel anno 1930.

1930

In de loop van de 20e eeuw namen Johannes en Arend Jan het roer van hun ouders over. Ze trouwden met twee zusjes uit het dorp Vorden, Geertruida en Anna Albers.


Van links naar rechts: Johannes & Geertruida, Arend Jan & Anna.

1955

Gaandeweg de jaren bemoeiden Johannes en Geertruida zich, vanwege gezondheidsproblemen, minder met het bedrijf. Arend Jan en Anna bleven als stuwende krachten over. Arend Jan en Anna kregen één dochter: Marietje. Zij trouwde in 1955 met Voorstenaar Joop Teunissen.

Marietje & Joop Teunissen.

 

Bosman aan het eind van de zestiger jaren vorige eeuw.

1965

In 1965 gaven Arend Jan en Anna aan hun werkzaamheden in het bedrijf te willen beëindigen. Joop en Marietje namen vanaf dat moment de verantwoordelijkheid over.

© Foto Brouwer-Brummen

1997

Vanaf 1997 staat Bosman onder leiding van zoon Jan Arend Teunissen en zijn vrouw Christine Gierman. Bosman is uitgegroeid tot een moderne detailhandelsonderneming op 400 m2 oppervlakte, gespecialiseerd in onder andere boeken, kantoorartikelen en tabak.